Po prve flexi je fajn, ale aj pes sa na nu musi naucit, hlavne aby sa nezamotal do stromov a vedel sa vratit, ale ked taha je to zbytocne. Ja ale osobne flexi nemam rada, veru bud je pes pusteny alebo pri mne.
Nemyslim si, ze to moze dokazit psa, bud je na volno, ale si je vedomi, ze je na flexi (moj prvy sa vedel pekne vraciat podla nej) alebo ju date na kratko a psovi povel k nohe. Vyhoda flexi je pre psov, ktory radi kde tu znackuju a stale sa odtahuju, alebo ked ocuchavaju. Druha vec, ci im taketo "odbehovania" dovolite.
A po druhe, na Ostrove aj hradzi v TN je povolene na volno pustat psov a ked pes nie je oznaceny ako nebezpecny (ze v minulosti niekoho napadol alebo ohrozoval) tak moze byt pusteny aj bez voditka a nahubku, hlavne ked povies, ze ho cvicis. Je tam mensia diera v zakone. A po pravde ako inak ho cvicit, ked nie pusteneho. Tiez som videla ako davali pokutu 70rocnemu dedkovi co ma 13rocnu ledva chodiacu fenku,skoda, ze som bola len v zupane a nemohla som vybehnut. No a to co je v nasom trencianskom uzneseni oznacene ako miesta pre vencenie psov je take stare, ze niektore parcely su uz zastavane a miesta nie su oznacene. Jedine co je tu oznacene miesto pre vycvik psov pod Juhom. Takze ked s tymto vsetkym vyrukujes na policajtov mam strach, ze budu ti chcet dat vobec nejaku pokutu. Este dodavam, ze ani preukazovanie sa sackami ci aby mal pes znamku na krku neni v uzneseni, veci co tak radi kontroluju. Takze treba zistit, ci ozaj vedia za co pokutuju, alebo si vyberaju nejake drobne na obed
a tu pridavam nase starucke vseobecne zavazne nariadenie z roku 2002
http://www.trencin.sk/13163
pozornost venujte pri miestach kde vencit psa
uzasne, isto ich vyberal psickar