Veľmi pekne prosím poradte mi!

Tu si môžete vymieňať chovateľské skúsenosti, a písať sem všetko, čo nepatrí do iných koloniek.

Veľmi pekne prosím poradte mi!

Poslaťod Stella111 » 25. Jan 2007, 20:42

Doma sme mali 2-ročného maltezáčika,ale ked som mu kúpila fenku (tiež 2-ročnú) hned na nu skočil a chcel sa páriť lenže ona sa ani len nehárala!Takto ju nahánal dva dni a skákal po nej.Potom sme ho nachvílku oddelili aby si fenka trošku vydýchla...navuzaj neviem prečo po nej musel stále vyskakovat aj ked sa nehára...tak další den strávili odelene...a dnes sme ich spolu dali zase pes sa na fenku snažil zase vyskovat...lenže ona ho žačala kúsat... a zažali po sebe štekat...jednoducho tá fenka sa do nho pustila!Rýchlo sme ich odelili a skúsili sme ich o chvilu dat opat spolu lenže fenka zas...Teraz sú od seba nadobro odelený...lenže to je zlé lebo ja som tú fenku kupovala pre to aby ked nebudem môct byt so psíkom mohla mu robit spoločnost...a preč ju už dat nechcem lebo som si ju už zamilovala tak ako psíka...TAK VAS PROSIM KTORY VEDIA AKO BY SOM TYCH PSIKOV MOHLA SPRIATELIŤ TAK MI PROSIM PORADTE LEBO TO MAM TERAZ VELMI TAŽSKE! Vopred Dakujem za každú vašu radu!
Stella111

Poslaťod dexter13 » 26. Jan 2007, 1:22

stella co mas temovu virozu, uz druha tema na to iste... Rad by som ti poradil, ale ani ja som mojich nepsriatelil, ziju oddelene. Jednoducho je to jak z ludmi, niektore povahy sa neznesu a pravdepodobne s tym nespravis nic, iba ich okrikovat prip. trestat, mozno casom prestanu.... :D
Obrázok užívateľa
dexter13

Poslaťod Mirra Starr » 26. Jan 2007, 16:00

Ja by som ich dala oboch vykastrovať, podľa mňa by to pomohlo, obom by klesla hladina hormónov a boli by kľudnejší. Kastrácia nie je nič zlé, pokiaľ nechceš psov uchovniť, tak je to i veterinármi odporúčaný zákrok.
Obrázok užívateľa
Mirra Starr

Poslaťod Lenka Mikšová » 28. Jan 2007, 20:53

Ahoj Stella, s tým,že si si kúpila sučku k psíkovi je to trochu ťažšie,lebo ono sú to hlavne hormóny,lebo psík môže kedykolvek a sučka/to vieš/.
Mi máme psa,,ale pri háraní musí byť oddelení,lebo neviem ako by to dopadlo... Skús ho hrešiť a zabaviť niečím iným,lebo to budeš mať aj tak ťažké. Neodporúča sa ani pri psíka ďalšieho psa,lebo jeden chce byť vždy dominantnejší a to sú zase bitky. Ja mám pri sebe dve yorkshirky a sú v pohode,len otravujú nemeckú dogu,keď sa hárajú. Ak nechceš psíka na krytie,vykastruj ho,znie to tvrdo,ale buď tak alebo odseba.
Obrázok užívateľa
Lenka Mikšová

Poslaťod michelle » 24. Feb 2007, 1:23

mnoo thak podľa mňa by trestanie k ničomu neviedlo...veď si vezmite, že by vás niekto trestal pre niečo, čo je normálne všade vo svete..(viete čo mám na mysli, snaď)..ak by si však tak urobila, vedz, že ten psík by mal z toho poriadny zmätok, pretože hormóny sú hormóny, gény sa predsa musia odovzdávať a tak to má aj psík vsugerované...(tak ako každý jedinec, živý tvor)...a preto by to nebolo riešením, pokúšal by sa o to, vďaka hormónom, znova a znova ale o to s väčším strachom...a ktovie možno by sa to aj odnaučil, vyskakovať na fenku...nho thaže ja tiež odporúčam kastráciu, či už psa alebo oboch, to záleži na tebe..ale nie ej to zlá vec, nemusíš mať pre to obavy...alebo si možno po dlhšom čase nájdu k sebe aj priateľskú cestu, možno stačí len, keď si na seba zvyknú :wink:
Obrázok užívateľa
michelle

Späť na O psoch - rôzne

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 21 hostia