mnoo thak čo by mala robiť, v prvom rade ide o to, že ten pes je veľmi agresívny ako si si už určite všimla..a agresivita nie je práve najlepšia...je to veľmi ťažký prípad, keďže keby si psa nevšímala, bol by agresívny a snažil by sa agresivitou vynútiť svoje...ale mno ak si vezmeš dôvod prečo je agresívna...vyjde z toho toto vlastne:
-svojou agresivitou si dokáže vynútiť svoje
-ak to dostane, čo si zažiada, a je pritom agresívna, vie, že vyhrala..že dostala svoje, agresivita sa časom môže aj stupňovať
čiže z prvých bodov vyplýva, že tým, že je agresívna, dostane čo sa jej zažiada...to je akoby ste ju za jej správanie pochválili...a tomu práve treba zabrániť...nho ale treba uvážiť, že ako tomu zabrániť, je to dosť ťažké a náročné...pretože taký agresívny pes, ak už sa už zahnal po vašej alebo cudzej ruke, môže byť dosť nebezpečný..pretože vás môže pohrýzť o čo komplikovanjeiše by to potom bolo, psa by ste museli utratiť...a to nechcem aby sa stalo (heh ale čo zmôžem ja, že? heh)....a thak vidím možnosť jedine v tom, že by ste psa šikovným spôsobom zavreli, alebo nejako zaviazali k niečomu...aby nemohol na vás zaútočiť...ak by bol už zaviazaný (vôdzkou) mohli by ste mu dávať maškrty a to takto:
-šli by ste k nemu blízko a on by zavrčal, nič mu nedávajte a vzdialte sa...
-ak by ste boli aj ďalej a on by vrčal, to isté..nič mu nedávajte
-maškrtu mu podajte iba vo chvíľi, keď nevrčí..ak by sa taká príležitosť naskytla...dajte mu maškrtu..a slovami povedzte dobrý psík.
-nho a ďalšia rada, že si nevšímajte jeho vrčanie, (ak bude na vôdzke či nejak inak..prosto nech je nejako postarané, aby na nikoho z okolia nemohol zaútočiť)ignorujte to...a ak prestane, pochválte ho...
možno tak časom dosiahnete, že prestane..ale nato bude potrebný čas a trpezlivosť...všímajte si jeho povahu, ako bude všetko vnímať a či to pomáha...je dôležité, aby jeho pán, majteľ vedel...ako jeho vlastný pes čo vníma...a dbajte nato, aby mal pes v majteľa dôveru atď (nie je nad dôveru) ehm a ešte, že ta agresívna povaha nemusí byť z toho, že je rozmaznaný, je to pre to, čo som už vyššie spomínala (podľa mňa) a nie z rozmaznanosti..to by asi vyzeralo inak...a agresia psa môže byť príčinou toho aj, že nemá výchovu (ten pes) alebo je to typ psa, ktorý chce byť vodcom svorky...thak bacha nato
neskôr mi prosím ťa napíš, ako to dopadlo, dík