Poradte co s rozmaznanym psom

Tu si môžete vymieňať chovateľské skúsenosti, a písať sem všetko, čo nepatrí do iných koloniek.

Poradte co s rozmaznanym psom

Poslaťod Michaela » 19. Dec 2006, 11:44

Potrebovala by som kamaratke poradiť ako vycvičiť problémového psa. No ide o to, že som jej cez moju spolužiačku zohnala ročného amerického kokeršpaniela čiernej farby. Ja som s ním tiež bola. Zo začiatku bol úplne kľudný ani nič a dosť málo jedol (ja si myslím, že mu predtým dávali menej jesť, lebo oni hocikedy nemajú ani jesť). A potom asi po dvoch dňoch začal byť agresívny. Teda keď sa hral s hračkou, nemohli sme sa k nemu priblížiť - strašne vrčal a keď sme mu chceli vybrať bodliaky nechcel si dať a skoro nás uhryzol a pri česaní to isté. Okrem neho majú ešte asi 5 ročnú NO - fenu, volá sa Karina (kamoška ich nemá doma, ale u starkej a Karina je z ulice jej starká ju našla vyhladovenú a ujala sa jej, toho kokra si zobrali preto lebo v marci im stary anglicky koker zomrel na rakovinu vo veku 12 rokov-akurat na svoje narodeniny) a chovajú ich a občas tam donesú čierneho vlčiaka od kamoškinoho uja - ten NO sa vola ajax a ten muž má ešte 2 NO jedného z nejakého salaša a druhý je Ajaxov a Karinin syn. A ešte ten koker sa vola Blacky. Viem, že bol často sám doma od malička ako si ho doniesli, nikto nebol s ním doma. Tak býval od siedmej do druhej poobeda sám. A keď vycíti, že má zostať sám doma (aj keď s ním bude Karina) tak nechce pustiť dotyčného pustiť z domu a začne vrčať a trhať nohavice.A hocikedy ho z ničoho nič pochytí, že my mu nič nerobíme a on začne po nás vrčať a hocikedy keby nebola Karina tam tak by sme skončili dohryzení. Len to je horšie, že Karina nebýva vo vnútri iba občas keď vbehne na dolné poschodie - hlavne keď vidí v Blackiho miske nedojedené jedlo. A ešte šteká po muchách ani po včelách nie a keď sa pozeráme a niekto sa začne nahlas smiať, tak vyskočí do kresla toho dotyčného. A vynucuje si napr. jedlo alebo hračku a keď sa neurobí po jeho vôli dostane záchvat zúrivosti. Čo by majú robiť?
Michaela

Poslaťod Degeš » 25. Dec 2006, 11:19

Podľa mojho názoru by si sním mala chodiť do nejakého kynologického klubu,a v BB ích je hádam aj viac ako jeden tam bi ti poradily najlepšie.
Ale podľa mňa by si kamoška mala najprv náisť ten správny kontakt stým psíkom (dôveru)..ale to je len môj názor. :wink:
Degeš

Poslaťod zuzupes » 20. Jan 2007, 11:19

tak to je fakt rozmaznany.ja by som zacala ho pomaly preucat. bolo by dobre dat mu hracku aby sa hral potom sa knemu priblizit a pytati si ju.ked nechce dat, zoberte si daku velmi dobru maskrtu a vymente,urcite bude suhlasit.napriklad kusok syra alebo co ma moc rad.a ked vam hracku da a zobere dobrotu,velmi ho chvalte aky je sikovny.a takto stale a stale az kym prestane zurit,potom pomali mozete skusat bez odmeny.raz date dobrotu raz nie.trpezlivost ruze prinasa.a tak to je aj s tym vynucovanim pozornosti.tiez mozte vyskusat daco podobne.ak je viac informacii piste mi na mail zuzupes@orangemail.sk
Obrázok užívateľa
zuzupes

Poslaťod michelle » 24. Feb 2007, 17:38

mnoo thak čo by mala robiť, v prvom rade ide o to, že ten pes je veľmi agresívny ako si si už určite všimla..a agresivita nie je práve najlepšia...je to veľmi ťažký prípad, keďže keby si psa nevšímala, bol by agresívny a snažil by sa agresivitou vynútiť svoje...ale mno ak si vezmeš dôvod prečo je agresívna...vyjde z toho toto vlastne:
-svojou agresivitou si dokáže vynútiť svoje
-ak to dostane, čo si zažiada, a je pritom agresívna, vie, že vyhrala..že dostala svoje, agresivita sa časom môže aj stupňovať

čiže z prvých bodov vyplýva, že tým, že je agresívna, dostane čo sa jej zažiada...to je akoby ste ju za jej správanie pochválili...a tomu práve treba zabrániť...nho ale treba uvážiť, že ako tomu zabrániť, je to dosť ťažké a náročné...pretože taký agresívny pes, ak už sa už zahnal po vašej alebo cudzej ruke, môže byť dosť nebezpečný..pretože vás môže pohrýzť o čo komplikovanjeiše by to potom bolo, psa by ste museli utratiť...a to nechcem aby sa stalo (heh ale čo zmôžem ja, že? heh)....a thak vidím možnosť jedine v tom, že by ste psa šikovným spôsobom zavreli, alebo nejako zaviazali k niečomu...aby nemohol na vás zaútočiť...ak by bol už zaviazaný (vôdzkou) mohli by ste mu dávať maškrty a to takto:
-šli by ste k nemu blízko a on by zavrčal, nič mu nedávajte a vzdialte sa...
-ak by ste boli aj ďalej a on by vrčal, to isté..nič mu nedávajte
-maškrtu mu podajte iba vo chvíľi, keď nevrčí..ak by sa taká príležitosť naskytla...dajte mu maškrtu..a slovami povedzte dobrý psík.
-nho a ďalšia rada, že si nevšímajte jeho vrčanie, (ak bude na vôdzke či nejak inak..prosto nech je nejako postarané, aby na nikoho z okolia nemohol zaútočiť)ignorujte to...a ak prestane, pochválte ho...

možno tak časom dosiahnete, že prestane..ale nato bude potrebný čas a trpezlivosť...všímajte si jeho povahu, ako bude všetko vnímať a či to pomáha...je dôležité, aby jeho pán, majteľ vedel...ako jeho vlastný pes čo vníma...a dbajte nato, aby mal pes v majteľa dôveru atď (nie je nad dôveru) ehm a ešte, že ta agresívna povaha nemusí byť z toho, že je rozmaznaný, je to pre to, čo som už vyššie spomínala (podľa mňa) a nie z rozmaznanosti..to by asi vyzeralo inak...a agresia psa môže byť príčinou toho aj, že nemá výchovu (ten pes) alebo je to typ psa, ktorý chce byť vodcom svorky...thak bacha nato ;) neskôr mi prosím ťa napíš, ako to dopadlo, dík :)
Obrázok užívateľa
michelle

Poslaťod Michaela » 25. Feb 2007, 13:18

no black majitelia rozmyslaju nad výcvikom u cvičiteľa už majú kontakt
Michaela

Späť na O psoch - rôzne

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 22 hostia