Ahojte. Prosím vás neporadil by mi niekto ktorá vôdzka je vhodná pre 9 - mesačného jorkšíra?
Za odpovede vopred ďakujem.
patina píše:Ahojte. Prosím vás neporadil by mi niekto ktorá vôdzka je vhodná pre 9 - mesačného jorkšíra?
Za odpovede vopred ďakujem.
oreganka píše:sonca, naco ti je flexa, ked pes ovlada privolanie
oreganka píše:sonca, naco ti je flexa, ked pes ovlada privolanie
Kaca píše:oreganka píše:sonca, naco ti je flexa, ked pes ovlada privolanie
Ovlada a "ovlada" su dva pojmy. Bud to privolanie mam a potom pes pride, aj keby tragace z neba padali, alebo ho nemam. Take za mam privolanie na 80% - je blbost. Pokial si nemozem byt ista tym, ze pes ku mne pride vzdy a za kazdych okolnosti, privolanie nemam. Z mojich 5 mam privolanie akurat s 2 - ostatni chodia na stopsnurach.
sonča píše:Kaca píše:oreganka píše:sonca, naco ti je flexa, ked pes ovlada privolanie
Ovlada a "ovlada" su dva pojmy. Bud to privolanie mam a potom pes pride, aj keby tragace z neba padali, alebo ho nemam. Take za mam privolanie na 80% - je blbost. Pokial si nemozem byt ista tym, ze pes ku mne pride vzdy a za kazdych okolnosti, privolanie nemam. Z mojich 5 mam privolanie akurat s 2 - ostatni chodia na stopsnurach.
nie je blbosť mať privolanie na 80%, aj to stačí, to si myslím, že mám ja, a som spokojná, a veruže som to cvičila každý deň 2 mesiace na 10m stopovačke, a ešte daľšie dva mesiace to bohvieako nefungovalo. Teraz keď zakričím jeho maeno, a za tým KU MNE, môžem si gratulovať, keď celú vzdialenosť okamžite prebehne rovno ku mne. Dosť často musím ešte raz zakričať (dosť kričím, takže preto to ani moc nepoužávam večer o pol desiatej), že KU MNE, OKAMŽITE, a keď sa ešte začne obzerať, tak ešte OKAMŽITE. Ale to už obyčajne netreba. A poviem ti, že ja som s tým úplne spokojná, lebo takto ho odvolám, aj keď sa hrá s hociakým jeho oblúbeným psíkom. A povel STOJ mám vycvičený tak, že pes sa zastaví v behu v sekunde. A pre moje potreby mi to bohate stačí.
patina píše:ktorá vôdzka je vhodná pre 9 - mesačného jorkšíra?
do parčíčka je najlepšie ružovučké...repr^zent píše:chyba mi tam ucel, kde sa ma voditko pouzivat. Chodnik, parcik, cvicak...
Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 7 hostia