výcvik psov

Tu si môžete vymieňať chovateľské skúsenosti, a písať sem všetko, čo nepatrí do iných koloniek.

Poslaťod Jaro » 30. Jan 2007, 14:44

Ja zijem . Pocuj osobo nabuduce mi nevypustaj macku na trenovanie . klient potrebuje pripravit psa na skusky a ty mi vypustis macicku . :lol:
Thajcania su super ako som pozeral .
Obrázok užívateľa
Jaro

Poslaťod dexter13 » 30. Jan 2007, 14:52

Vycvikari, uz sa vam stalo, ze ste panickovi vycvicili psa a on posluchal Vas ale nie majitela, mne to tak jeden chlapik - vycvikar spravil, bolo to velmi "uzasne" preorientovat psa na to ze ma posluchat mna a nie niekoho cudzieho.... :roll:
Obrázok užívateľa
dexter13

Poslaťod Jaro » 30. Jan 2007, 14:58

dexter takto dochadza ku konfliktom obcas ze majitel si mysli ze pes nie je vycviceny , prides k nim a pes kmita ako hodinky a majitelia sa cuduju . ja vacsinou tlacim na majitelov aby cvicili oni pod mojim dohladom . lne v krajnych pripadoch pristupim na vycvik bez majitela vacsinou je to priprava na skusky kedy si majitel netrufa predviest psa na skuskach . :wink:
Obrázok užívateľa
Jaro

Poslaťod dexter13 » 30. Jan 2007, 15:50

Ved to je ten problem, kvoli tomu som obmedzil vycviky aj ja, nakolko moc k naprave neviedlo a celkovo som tie vycvikarske finty ovladal...tak teraz ju cvicim sam, ale... ma divne povahove vlastnosti /mozes kuknut v teme Problem z NO fenou/ a nieco poradit. Thx
Obrázok užívateľa
dexter13

Poslaťod jarka » 30. Jan 2007, 17:18

Ďakujem Vám za rady. Od malička ho učíme na privolanie a vždy to išlo. V sobotu sme boli s ním na výbehu, učil sa sadni, zostaň, prines, pusť. Šťastní sme sa vracali domov, psík pri nás. Išli sme okolo väčšieho trávnika, ktorý je na vedľajšej ulici kde bývame. Zrazu sa utrhol a už ho nebolo. Manžel ho chytil až po 1/2 hodine. A odvtedy je to každý deň: Ideme na výbeh, učí sa, ideme domov, psík je ukážkový. Ideme okolo trávnika a už neposlúcha. Psíčkari, s ktorými sa stretávame tomu tiež neverili a oni chodili na cvičáky. Keď to videli na vlastné oči, tiež krčia ramenami. A psík uteká a uteká evidentne šťastný-samozrejme po ceste! Určite začneme s odborným výcvikom.
Obrázok užívateľa
jarka

Poslaťod Jaro » 30. Jan 2007, 18:22

tam nebude chyba v travniku :wink: . a ten tvoj manzel psika potom nahana alebo sa ho snazi dostat k sebe?
Obrázok užívateľa
Jaro

Poslaťod Jaro » 30. Jan 2007, 18:23

dexter13 píše:Ved to je ten problem, kvoli tomu som obmedzil vycviky aj ja, nakolko moc k naprave neviedlo a celkovo som tie vycvikarske finty ovladal...tak teraz ju cvicim sam, ale... ma divne povahove vlastnosti /mozes kuknut v teme Problem z NO fenou/ a nieco poradit. Thx

skuknem a skusim napisat . :wink:
Obrázok užívateľa
Jaro

Poslaťod jarka » 30. Jan 2007, 19:44

Veď to, chvíľku som ho naháňal, chvíľku som ho volal, nakoniec ho chytila jedna psíčkarka, to sa stále opakuje od soboty.
Obrázok užívateľa
jarka

Poslaťod dana » 30. Jan 2007, 20:11

ja by som sa chcela spytat,ci neviete o niekom,kto cvici psov polovne... som z Kosic okolia a vsetko je orientovane na zapade. mam 9 mesacnu vyzlu a chceli by sme ju viest polovne, no sami to nezvladneme. dakujem :)
dana

Poslaťod sylva » 31. Jan 2007, 11:09

Vycvikari, uz sa vam stalo, ze ste panickovi vycvicili psa a on posluchal Vas ale nie majitela, mne to tak jeden chlapik - vycvikar spravil, bolo to velmi "uzasne" preorientovat psa na to ze ma posluchat mna a nie niekoho cudzieho.... Rolling Eyes

Samozrejme, že sa to stáva. Je to bežné. A logické. Môj muž, keď na ulici zakričí, "Ľahni", tak zaľahne každý druhý pes v našej štvrti :lol: Výcvik psa nespočíva len v tom, že psovi vysvetlíš, čo ktorý povel znamená. Je to predovšetkým práca s psovodom a to je vo veľkej väčšine omnoho zložitejšie, ako vysvetliť to tomu psovi :lol: Psi sú bystrí a šikovní, s ľuďmi je to horšie 8)
To Jaro: Ja mačky nevypúšťam, u nás sa mačky vypúšťajú samé :twisted: Niektoré na to aj doplatili :( U nás prežijú len najsilnejší a najobratnejší.
To Jarka, je dôležité, čo nasledovalo po odchytení psa. A uteká za nejakým konkrétnym objektom, alebo za pachom, alebo sa mu nechce ísť domov? Ak sa to stáva len v tomto jednom prípade, nemalo by byť tak komplikované to odstrániť.
sylva

Poslaťod jarka » 31. Jan 2007, 16:39

Práve že, nevieme za čím odbieha, všetkých kamarátov má okolo seba, na ulici nik iný nie je a on odbehne, všetky ostatné psy zostanú. Asi je to nejaký pach, ale každý deň? :(
Obrázok užívateľa
jarka

Poslaťod sylva » 5. Feb 2007, 15:25

Podľa toho čo hovoríš usudzujem, že sa mu nechce domov a špekuluje. Bolo by ho asi treba viac zaťažiť. A cestu domov spojiť s kombináciou nácviku chôdze pri nohe, polohovania, privolania. Ale je to treba urobiť tak, aby sa to privolanie ešte viac nezopsulo. Treba postupovať podľa reakcií psa.
sylva

Poslaťod Van » 19. Feb 2007, 23:34

len tak medzi recou...a haravu fenku v okoli nemate? ked inde poslucha a takmer pred domom zdrhne...
Obrázok užívateľa
Van

Predchádzajúci

Späť na O psoch - rôzne

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 21 hostia