Chov-párenie

Tu si môžete vymieňať chovateľské skúsenosti, a písať sem všetko, čo nepatrí do iných koloniek.

Chov-párenie

Poslaťod Stella111 » 24. Jan 2007, 18:52

Budem vdáčná za každú vašu skúsenost s párenia sa vaších psov,a veľmi rada prímem každú vašu radu!No a predovšetkým sa chcem spýtat: či pes a fenka môžu byt stále spolu počas celej RUJE čo trvá približne 21 dní alebo možu spolu byt až 9-13 den ruje? Ako spoznám že fenka hára? Kedy je k nej navhodnejšie pripustit psa? Môže s nou byt celých 21-dní hárania?Od čoho závisí koľko bude mať fenka šteniatok?
Stella111

Poslaťod rybicka » 24. Jan 2007, 21:00

ahoj odpoviem ti len nato, ze haranie fenkz poznas tak, ze zacne krvacat, ako ked ma zena svoje dni. Od ceho zavisi pocet steniatok, no asi od toho, kolko aktivnzch spermii bude mat pes. ako u cloveka nevies, ci budes mat jedno dieta, dvojicky, alebo trojicky a tak.
Zaujíma ma uplne všetko o psoch. Mam 2 milacikov, krizenku husky a vlkodavku. Zboznujem ich
Obrázok užívateľa
rybicka

Poslaťod Tomas Nagl » 25. Jan 2007, 7:53

Dovolil by som si trosku oponovat predchadzajucej odpovedi. Pocet steniat vo vrhu nie je ovplyvneny poctom aktivnych spermii u psa. Ako dobre vieme v 1 ml psieho ejakulatu sa nachadza niekolko milionov aktivnych spermii, takze dost ich ma sancu oplodnit ovulovane vajicka. Ale zavisi predovsetkym od obdobia pohlavneho cyklu suky v ktorom sa uvolni maximalny pocet zrelych vajíok schopnych oplodnenia.... :mrgreen: :wink:
Tomas Nagl

Späť na O psoch - rôzne

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 18 hostia